Les Crevades

Associació Cultural Veïnal

Ermita de Sant Joan

Construcció s.XX-XXI (1984/1999-2012)

Benedicció

Benedïda per el capellá, Mn. Vicente Pascual Santa Maria, el Diumenge, 15 de Juliol del 2012, assistint a l’acte la corporació municipal, associacións, col.laboradors durant la construcció i veïns/es.

Descripció

En el seu interior l’altar está compost per un conjunt de cuadres realitzats per artistes de Les Crevades. La part esquerra está la Puríssima Concepció (T. Ribera Roig, 2008), en la part dreta está La Cruxifició (A. Sola, 2014), en la part central está la Creu amb el sudari (simbol de la resurreció de Crist). (Carpinteria Bellés, 2005) i al costat de la creu está l’imatge del sant titular de l’església, Sant Joan Baptiste (Madrid, 2012).

En l’any 2015, es va construïr un l’altar de formigó i pedra. En la part frontal está l’imatge del calze sobre eixint d’ella mateixa, l’ostia consagrada. En esta modificació va substituir aixina una taula de fusta.Va estar construït per Casbas (Vilanova d’Alcolea).

L’esglesia conserva en el seu interior, l’estandart de Sant Joan “realitzat a má” (C. Ramos, 2014), l’estandart de Sant Antoni Abat (Comissió Sant Antoni, 1965) y diverssos cuadres e imatges de donacións privades, en ells destaca l’imatge de Sant Josep (2015) i Sant Antoni Abat (2020).

Breu historia sobre la construcció

En el any 1999, es reiniciá la construcció de l’esglesia, amb l’iniciativa de Mossén Eduardo Garcia, Rector de Les Useres, Argelio Vidal Monfort i Concepción Capdevila Agut.

Una volta tenint en regla tots els documents es reiniciá la construcció, als pocs anys ja estaven finalitzats els murs i el teulat. Una volta que s’acaba de ficar el piso de dins, s’obri la possibilitat de celebrar misses en el seu interior. La futura església durant el període inicial de les obres va rebre la visita de diversos membres del obispat entre ells, el director de patrimoni. Les obres continuaren el seu curs amb parades obligatòries per motius econòmics, en el 2004 es lluiren la façana principal i una lateral, 2010 es lliuren les altres dos façanes, esta ultima va ser realitzada per voluntaris i ja en el 2012 es va modificar i col·locar el piso de les escales exteriors. Com la majoria els edificis destinats a este ús, el 100% del seu finançament va vindre de la voluntat de la propia gent i empresses de la zona.

¿Per que la dedicació a Sant Joan Baptista?

La dedicació a Sant Joan Baptista bé per dues raóns, una la devoció popular dels veïns de Les Crevades com a la resta d’habitants de Les Useres i l’altra raó, per que Les Crevades está situat aproximadament a meïtat camí des de Castelló fins a Vistabella, per la ruta de carretera. (CV-10/CV-15/CV-170) Aixina que la nostra pedania com el poble, som punts de pas per arribar a Sant Joan de penyagolosa, bé siga a peu o en cotxe.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: