Les Crevades

Associació Cultural Veïnal

Festes de Sant Antoni

Els veïns de Les Crevades hem heretat de pares a fills una devoció a Sant Antoni Abat, (patró de Les Crevades) una devoció que es fa vissible anualment amb la celebració del sant.

Les festes quasi no han variat gens des dels nostres avantpassats fins a nosaltres, seguint les mateixes pautes inscrites de pares a fills. Fins a fa algo més de 20 anys la festa es celebrava el mateix cap de setmana del 17 de gener, pero ara per motius de calendari va passar a celebrar-se en febrer.

Els dies de celebració sol ser dos dies, el Dissabte per la nit davant de l’ermita es dona 3 voltes i en cada volta en prega un parenostre, un deu et salve i un gloria. Al final es tornen a pregar les oracions per els difunts de la pedania. El diumenge, dia gran per als veïns, es celebra una missa en honor al Sant patró i per els difunts i al finalitzar una processó, per la vesprada es duen a cap les tradicionals carreres de cavalls de Les Crevades, reunint així a diverses cavalleries de la Comunitat Valenciana.

Peró, les festes per als veïns ja es començen al cap setmana anterior, amb els preparatius que els veïns voluntariament ofereixen el seu temps per a adecuar la zona per a la festa.

Acabaré aquest artícul amb el tradicional vitol al nostre patro:

¡VISCA SANT ANTONI!

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: