Les Crevades

Associació Cultural Veïnal

Hist. eclesiàstica

Les Crevades antigament ha pertenescut sempre a la Parroquia de la Transfiguració del senyor de Les Useres i abans de la creació de la Diocesis Segorbe-Castelló (1960), perteneixia a la Diocesis de Tortosa. En els anys quaranta, el bisbat a petició de Mn. Matias Martinez, creá la Parroquia de Assumpció de La Pelejaneta, unint els nuclis de Els Ibarsos, Les Crevades, La Pelejaneta, La Pelejana i diversos massos dels terme de la Vall d’alba, La Serra en Galcerán i Culla. A partir dels anys 90, la parroquia va pasar a formar part de la parroquia de la Vall D’alba.

A finals del s.XX, amb el nou impuls de seguir amb la construcció de l’esglesia, es van reunir els capellans de les Useres, la Vall d’alba, el comite organitzatiu per a la construcció i tots els veïns i aprobaren la adhesió a la 100_0877.JPGde les Useres.

Durant l’estada dels veïns a la parroquia de la Pelejaneta, hi hague un descontent generalitzat per l’abandonament de l’ermita de Sant Antoni, ja que tots els oficis religiosos es van tralladar a la seu de la parroquia. Peró va ser al final de l’exercici pastoral del parroc titular que tornáren els oficis religiosos.

L’any 2012 després de més de 10 anys de construcció, dirigida per la comissió de l’Església. Es va beneïr el temple prenent el nom de “Església de Sant Joan Baptista”. La benedicció va estar presidida per el rector de la párroquia de les Useres, Rvd. Vicente-Julián Pascual Santamaría, i concelebrada per Rvd. Jesús Beltrán Marzá. Rector nascut a Les Crevades.

Les Crevades va rebre dos visites del bisbe de Segorbe-Castelló en l’any 1994, Bisbe Monsr. Jose Maria Cases Deordal (1972-1996) i en l’any 2017 es va rebre la visita del Bisbe Monsr. Casimiro Llorente.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: