Les Crevades

Associació Cultural Veïnal

Historia

Introducció

Les Crevades (Las Crevadas, en castellà), es una pedania del terme de Les Useres, perteneixen a la comarca de l’alcalaten, es conegut per la zona en el nom de «Els Hostals», este nom bé de quant antigüament hi havien dos hostals on els carros es paraven per a descansar i fer nit. Cada hostal tenia: comedor, habitacions, cavallerisa i corral i com en cada casa de la zona tenien el seu aljub.

La vida dels nostres avantpassats

Tradició agrícola i ganadera hi havia en el segle XIX la zona heu demostren les diverses casetes de camp (construïdes en pedra), les bassetes d’aigua i en les cases més importants o en grup de cases estava l’era (on un matxo donava voltés amb una pedra circular per a batre el blat i l’ordi), també estabe molt arraigat la viticultura ho demostren les diverses bodegues repartides sobre tot en el pla. Hi hague una epoca que alguns veïns treballaren en la mina de ferro de les Useres (actualment abandonada e inaccesible).

☑ Fonts i Agraïments als veïns de Les Crevades per les seues aportacións, l’Ajuntament de les Useres, la Parroquía de la Transfiguració del senyor de les Useres a través de la seua comissió que gestiona l’ermita de Sant Joan. GRACIES!

© Tots  els textos han sigut cedits a l‘Associació Cultural de Veïns Les Crevades, per a la seua divulgació en la web i butlletins informatius. Queda prohibida la reproducció total o parcial d’estos textos sense permís de l’associació.

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: